Algemene voorwaarden - IFS Elevations Detacheringsbureau (2024)

+31 36 767 0102

Vacature plaatsen Inschrijven

Inhoudsopgave

De “Algemene Voorwaarden Terbeschikkingstelling Professionals IFS Elevations” bevatten bepalingen die van toepassing zijn op de terbeschikkingstelling van professionals door IFS Elevations (Handelsnaam van IFS Interim BV). Hier zijn enkele relevante artikelen:

  1. Definities: Dit artikel definieert belangrijke termen die in de voorwaarden worden gebruikt.
  2. Toepasselijkheid: Hierin staat wanneer de voorwaarden van toepassing zijn.
  3. Offertes en totstandkoming van de opdracht: Regelt hoe offertes en opdrachten tot stand komen.
  4. Looptijd en beëindiging van de opdracht: Beschrijft de duur en beëindiging van de opdracht.
  5. Uitvoering van de opdracht: Gaat in op de uitvoering van de werkzaamheden.
  6. Opschortingsrecht: Hierin wordt het recht van opschorting behandeld.
  7. Arbeidsomvang, werktijden, bedrijfssluiting en vakantie: Regelt aspecten zoals arbeidsomvang en vakantie.
  8. Functie en beloning: Beschrijft de functie en beloning van de professional.
  9. Aanwijzingen en regie Opdrachtgever: Hoe om te gaan met aanwijzingen van de opdrachtgever.
  10. Veiligheid en aansprakelijkheid: Over veiligheid en aansprakelijkheid.
  11. Opdrachtgeverstarief: Bevat informatie over het tarief voor de opdrachtgever.
  12. Facturatie en betaling: Regelt facturatie en betaling.
  13. Intellectuele en industriële eigendom: Over eigendomsrechten.
  14. Geheimhouding: Beschrijft geheimhoudingsverplichtingen.
  15. Rechtstreekse arbeidsverhouding: Gaat in op directe arbeidsverhoudingen.
  16. Aansprakelijkheid en vrijwaring: Over aansprakelijkheid en vrijwaring.
  17. Verzekering: Regelt verzekeringen.
  18. Privacy: Bevat bepalingen met betrekking tot privacy.
  19. Voorgeschreven ICT-middelen of -diensten van (leverancier van) de Opdrachtgever: Over ICT-middelen.
  20. Verificatie- en bewaarplicht Opdrachtgever: Beschrijft verificatie- en bewaarplicht.
  21. Voorkoming van discriminatie: Gaat in op discriminatiepreventie.
  22. Medezeggenschap: Over medezeggenschap.
  23. Mijn IFS Elevations: Bevat informatie over het interne systeem.
  24. Economische sancties: Regelt economische sancties.
  25. Toepasselijk recht en forumkeuze: Hierin staat welk recht van toepassing is en waar geschillen worden beslecht.
  26. Slotbepaling: Sluit het document af.

Voor gedetailleerde informatie raad ik aan om de volledige “Algemene Voorwaarden Terbeschikkingstelling Professionals IFS Elevations” te raadplegen.

Artikel 1: Definities

  • Opdrachtgever: De natuurlijke of rechtspersoon die via IFS Interim BV (handelsnaam IFS Elevations) voorzien wordt van professionals.
  • IFS Elevations: De handelsnaam van IFS Interim BV en aan IFS Interim BV gelieerde handelsnamen of dochterondernemingen, waaronder IFS Elevations of IFS Interim BV. IFS Interim BV is ABU-lid.
  • Opdracht: De overeenkomst tussen Opdrachtgever en IFS Elevations waarbij IFS Elevations diensten verleent aan de Opdrachtgever.
  • Diensten: Alle werkzaamheden die IFS Elevations voor een Opdrachtgever uitvoert, zoals detachering, werving & selectie, consultancy, organisatieadvies, educatie, automatiseringsdiensten en ondersteuning.
  • Retainer fee: Een niet-terugvorderbare retainer- of recruitmentfee die de Opdrachtgever aan IFS Elevations verschuldigd is voor het starten van een zoektocht naar geschikte kandidaten.
  • Opdrachtbevestiging: Het door IFS Elevations verzonden document waarin de opdracht wordt bevestigd. Hierin staat onder andere de inhoud van de Diensten, het (uur)tarief en de duur van de opdracht. Ook wordt vastgelegd welke gegevens de Opdrachtgever aan IFS Elevations verstrekt bij aanvang en tijdens de opdracht.
  • Professional: Degene die in opdracht van IFS Elevations werkzaamheden uitvoert bij en/of ten behoeve van de Opdrachtgever, via een arbeidsovereenkomst met IFS Elevations of een toeleverancier.
  • Opdrachtgeverstarief: De vergoeding die de Opdrachtgever aan IFS Elevations verschuldigd is voor de opdracht.

Artikel 2: Toepasselijkheid

1. Toepassingsgebied: Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle offertes, opdrachten en overige overeenkomsten tussen IFS Elevations en de Opdrachtgever met betrekking tot de Diensten van IFS Elevations, met uitzondering van werving en selectie. Dit geldt zolang deze voorwaarden qua aard en inhoud relevant zijn voor de betreffende dienst.

2. Backoffice Organisatie: Indien de professional ter beschikking wordt gesteld aan de Opdrachtgever via een backoffice organisatie, zijn tevens de Algemene Voorwaarden van die backoffice organisatie van kracht. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten tussen de backoffice organisatie en de Opdrachtgever, evenals op alle rechtshandelingen gericht op de totstandkoming daarvan. De specifieke voorwaarden zijn te vinden op de website van de backoffice organisatie.

3. ABU- of NBBU-cao: De backoffice organisatie zal lid zijn van de ABU of NBBU cao voor uitzendkrachten. Deze cao is van toepassing op alle professionals die door hen ter beschikking worden gesteld.

4. Uitsluiting van Inkoopvoorwaarden: Eventuele inkoop- of andere voorwaarden van de Opdrachtgever zijn niet van toepassing en worden uitdrukkelijk door IFS Elevations van de hand gewezen.

5. Afwijkende Bedingen: Algemene voorwaarden of afwijkende bedingen van de Opdrachtgever zijn slechts geldig indien en voor zover deze schriftelijk door IFS Elevations zijn aanvaard. Het feit dat IFS Elevations niet reageert op de algemene voorwaarden van de Opdrachtgever en/of andere voorwaarden toepasselijk verklaart, kan niet worden beschouwd als aanvaarding.

6. Taalkeuze: Deze algemene voorwaarden zijn beschikbaar in het Nederlands.

Artikel 3: Offertes en totstandkoming van de opdracht

1. Vrijblijvende Offertes: Alle door IFS Elevations verstrekte offertes, inclusief prijzen en condities, zijn geheel vrijblijvend en hebben, tenzij anders vermeld, een maximale geldigheid van vier weken. Een bindend aanbod ontstaat alleen als IFS Elevations dit uitdrukkelijk schriftelijk doet, waarbij tevens de termijn voor aanvaarding wordt vermeld.

2. Bevestiging van Mondelinge Toezeggingen: Mondelinge toezeggingen zijn pas bindend nadat IFS Elevations deze schriftelijk heeft bevestigd.

3. Opdrachtacceptatie: Opdrachten en wijzigingen daarvan komen tot stand op het moment dat IFS Elevations deze schriftelijk heeft geaccepteerd via een opdrachtbevestiging, of wanneer IFS Elevations daadwerkelijk begint met de uitvoering van de werkzaamheden.

Artikel 4: Looptijd en Beëindiging van de Opdracht

  1. Duur van de Opdracht: De opdracht wordt aangegaan voor bepaalde of onbepaalde tijd.
  2. Opdracht voor Bepaalde Tijd: Een opdracht voor bepaalde tijd eindigt automatisch wanneer de afgesproken periode verstrijkt, bij het plaatsvinden van een vooraf overeengekomen toekomstige gebeurtenis, of na het bereiken van een specifieke doelstelling.
  3. Tussentijdse Opzegging: Als de opdracht afhankelijk is van een toekomstige gebeurtenis of doelstelling, is tussentijdse opzegging niet mogelijk.
  4. Opzegging bij Bepaalde Tijd: Tussentijdse opzegging van een opdracht voor bepaalde tijd is alleen schriftelijk mogelijk als beide partijen dit overeenkomen, met een opzegtermijn van minimaal één kalendermaand. De opzegging moet vóór het einde van de maand plaatsvinden.
  5. Opzegging bij Onbepaalde Tijd: Een opdracht voor onbepaalde tijd kan alleen schriftelijk worden opgezegd tegen het einde van de maand, met een opzegtermijn van één kalendermaand.
  6. Verlenging en Professional: De Opdrachtgever informeert IFS Elevations tijdig vóór het einde van de opdracht of hij de opdracht wil voortzetten of verlengen. Dit geldt:
    • Uiterlijk 5 weken voor het einde van een opdracht voor bepaalde tijd.
    • Uiterlijk 3 werkdagen nadat IFS Elevations hierom vraagt bij een opdracht voor onbepaalde tijd. De Opdrachtgever geeft ook aan of hij dezelfde Professional wil behouden. IFS Elevations beoordeelt elk verzoek tot voortzetting of verlenging.
  7. Onmiddellijke Beëindiging: Elke opdracht eindigt onmiddellijk als een van beide partijen de opdracht opzegt vanwege:
    • Verzuim van de andere partij bij nakoming van verplichtingen uit de opdracht of algemene voorwaarden.
    • Liquidatie van de andere partij.
    • Faillissem*nt of surseance van betaling van de andere partij.
    • Verlies van beschikkingsbevoegdheid over vermogen door beslaglegging of curatelestelling.
    • Onzekerheid over inning van bestaande of toekomstige vorderingen volgens IFS Elevations.
  8. Professional en Opdrachtgever: Als de (arbeids)overeenkomst tussen IFS Elevations en de Professional eindigt en niet direct wordt voortgezet voor dezelfde Opdrachtgever, eindigt de opdracht automatisch.
  9. Nawerking van Bepalingen: Bepalingen die na het einde van de opdracht van kracht moeten blijven, zoals betaling, aansprakelijkheid, intellectuele eigendom, geheimhouding, privacy en toepasselijk recht, blijven geldig.

Artikel 5: Uitvoering van de Opdracht

  1. Behoorlijke Uitvoering: IFS Elevations staat garant voor een behoorlijke uitvoering van de opdracht, conform de schriftelijke afspraken en procedures zoals vastgelegd in de opdrachtbevestiging.
  2. Medewerking van de Opdrachtgever: De Opdrachtgever verleent alle redelijkerwijs vereiste medewerking voor een goede uitvoering van de opdracht en andere Diensten. Voor aanvang van de opdracht verstrekt de Opdrachtgever alle relevante informatie, waaronder een nauwkeurige functieomschrijving, functie-eisen, werktijden, arbeidsomvang, werklocatie, arbeidsomstandigheden en de beoogde duur van de opdracht, evenals alle toepasselijke arbeidsvoorwaarden volgens artikel 12a van de WAADI.
  3. Rapportage: Tijdens de werkzaamheden rapporteert de Professional aan een door de Opdrachtgever aangestelde projectleider of contactpersoon.
  4. Keuze van de Professional: De keuze van de Professional die de werkzaamheden uitvoert, gebeurt in nauw overleg tussen IFS Elevations en de Opdrachtgever. IFS Elevations behoudt zich het recht voor om op elk moment een voorgedragen Professional terug te trekken of te vervangen door een andere gekwalificeerde Professional. De Opdrachtgever kan een vervangingsvoorstel van IFS Elevations alleen schriftelijk en gemotiveerd afwijzen als de vervangende Professional niet voldoet aan de gestelde functie-eisen.
  5. Vervanging van Professionals: IFS Elevations heeft te allen tijde het recht om een Professional te vervangen door een andere Professional, met het oog op bedrijfs- en personeelsbeleid, behoud van werkgelegenheid of naleving van wet- en regelgeving, met name het Ontslagbesluit. De Opdrachtgever kan een dergelijk voorstel alleen op redelijke gronden afwijzen, mits schriftelijk gemotiveerd.
  6. Beloning en Tarief bij Vervanging: Als een Professional wordt vervangen, wordt de beloning en het tarief voor de vervangende medewerker opnieuw vastgesteld volgens de basis zoals vermeld in Artikel 8 en 11 van deze Algemene Voorwaarden.
  7. Beperkingen: De Opdrachtgever mag de Professional niet zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van IFS Elevations andere werkzaamheden laten uitvoeren dan overeengekomen in de opdracht, noch de werkzaamheden buiten Nederland laten plaatsvinden. Het doorlenen van de Professional zonder schriftelijke toestemming van IFS Elevations is eveneens niet toegestaan.
  8. Niet-Verwijtbaar Handelen: IFS Elevations is niet tekortgeschoten jegens de Opdrachtgever en is niet verplicht tot schadevergoeding als een (vervangende) Professional niet (meer) op de afgesproken wijze kan worden ingezet bij de Opdrachtgever.
  9. Selectie en Aansprakelijkheid: IFS Elevations is niet aansprakelijk voor schade als gevolg van Professionals die niet voldoen aan de eisen van de Opdrachtgever, tenzij de Opdrachtgever binnen een redelijke termijn na aanvang van de inzet een schriftelijke klacht indient en de geleden schade rechtstreeks verband houdt met een toerekenbare tekortkoming van IFS Elevations bij de selectie.
  10. Pre-Employment Screening: Als de Opdrachtgever IFS Elevations heeft verzocht een pre-employment screening uit te voeren en deze niet voor aanvang van de terbeschikkingstelling gereed is, kan IFS Elevations voor die periode niet aansprakelijk worden gesteld.

Artikel 6: Opschortingsrecht

  1. Toestemming voor Opschorting: De Opdrachtgever mag de tewerkstelling van de Professional niet tijdelijk geheel of gedeeltelijk opschorten zonder voorafgaande toestemming van IFS Elevations.
  2. Geen Werk voor de Professional: Als de Opdrachtgever niet gerechtigd is tot tijdelijke opschorting, maar tijdelijk geen werk heeft voor de Professional of de Professional niet kan inzetten, moet de Opdrachtgever gedurende de opdracht onverkort het Opdrachtgeverstarief aan IFS Elevations betalen. Dit tarief is gebaseerd op het laatstelijk geldende of gebruikelijke aantal uren en overuren per periode (week, maand, etc.).

Artikel 7: Arbeidsomvang, Werktijden, Bedrijfssluiting en Vakantie

  1. Arbeidsomvang en Werktijden: Bij de opdracht worden afspraken gemaakt over de arbeidsomvang en werktijden van de Professional. Als de werktijden onvoorspelbaar zijn, worden referentiedagen en -tijden vastgesteld. De Opdrachtgever zorgt ervoor dat de arbeidsomvang en werktijden voldoen aan wettelijke eisen.
  2. Bedrijfssluiting: De Opdrachtgever informeert IFS Elevations voorafgaand aan de opdracht over eventuele bedrijfssluitingen tijdens de looptijd. Als een bedrijfssluiting wordt aangekondigd, moet de Opdrachtgever IFS Elevations onmiddellijk informeren, maar minimaal vier weken voor de sluiting. Bij nalatigheid moet de Opdrachtgever gedurende de bedrijfssluiting het Opdrachtgeverstarief betalen op basis van het laatstelijk geldende of gebruikelijke aantal uren en overuren volgens de opdrachtvoorwaarden.
  3. Vakantie: Het tijdstip en de duur van de vakantie van de Professional worden na overleg met de Opdrachtgever door IFS Elevations bindend vastgesteld.

Artikel 8: Functie en Beloning

1. Functiebeschrijving en Salaris: Voor aanvang van de opdracht verstrekt de Opdrachtgever een omschrijving van de functie die de Professional zal uitoefenen, inclusief de bijbehorende functie-eisen, het salarisniveau en eventuele aanvullende arbeidsvoorwaarden. IFS Elevations zorgt, in overeenstemming met dit artikel, voor de betaling van de Professional en de afdracht van verschuldigde loonheffingen.

2. Beloning volgens Regelingen: De beloning van de Professional, inclusief toeslagen en kostenvergoedingen, wordt vastgesteld volgens de arbeidsvoorwaardenregeling van IFS Elevations, de toepasselijke cao (inclusief de inlenersbeloning op basis van de ABU-cao) en de wet- en regelgeving. Dit gebeurt op basis van de door de Opdrachtgever verstrekte functieomschrijving, het bijbehorende salarisniveau en eventuele aanvullende arbeidsvoorwaarden. De Opdrachtgever moet IFS Elevations tijdig en onmiddellijk op de hoogte stellen van wijzigingen of aanvullingen op deze informatie, inclusief loonsverhogingen. Als voor onbelaste uitbetaling van kostenvergoedingen gebruik wordt gemaakt van gerichte vrijstellingen volgens de Wet op de loonbelasting 1964, moet de Professional het originele bewijsstuk voorafgaand aan de uitbetaling aan IFS Elevations verstrekken.

3. Aanpassing van Functie en Beloning: Als blijkt dat de functieomschrijving niet overeenkomt met de daadwerkelijke functie van de Professional, moet de Opdrachtgever onmiddellijk de juiste functieomschrijving aan IFS Elevations verstrekken. De beloning van de Professional wordt opnieuw vastgesteld op basis van de nieuwe functieomschrijving. Tijdens de opdracht kan de functie en/of inschaling worden aangepast als de Professional daar redelijkerwijs aanspraak op maakt op basis van wet- en regelgeving of de arbeidsvoorwaardenregeling van IFS Elevations. Als deze aanpassing leidt tot een hogere beloning, corrigeert IFS Elevations de beloning van de Professional en het Opdrachtgeverstarief dienovereenkomstig. De Opdrachtgever is dit gecorrigeerde tarief verschuldigd vanaf het moment dat de daadwerkelijke functie wordt uitgeoefend.

4. Payrollmedewerker: Als de Professional onbedoeld wordt aangemerkt als payrollmedewerker, moet de Opdrachtgever IFS Elevations vrijwaren van alle payroll gerelateerde aanspraken van derden, inclusief aanspraken van de Professional zelf. De extra kosten en schade die hierdoor ontstaan, kunnen aan de Opdrachtgever worden doorbelast. De Opdrachtgever moet IFS Elevations in staat stellen om de arbeidsvoorwaardenregeling van de Opdrachtgever alsnog uit te voeren en moet redelijke medewerking verlenen aan een rechtsgeldige beëindiging van de opdracht door IFS Elevations. De Opdrachtgever garandeert dat de opdracht met deze Professional in stand blijft totdat er legitieme redenen zijn voor IFS Elevations om de arbeidsovereenkomst met de betreffende payrollmedewerker te beëindigen.

5. Omvang van de Arbeid en Werktijden:Als de omvang van de door de Professional te verrichten arbeid en/of werktijden niet duidelijk zijn vastgelegd, wordt vastgesteld dat de initiële verantwoordelijkheid voor het geven van de opdracht tot het oproepen van Professionals bij de Opdrachtgever ligt. Als er (vermeende) aanspraken ontstaan door de manier waarop de opdracht tot het oproepen van Professionals wordt uitgevoerd (bijvoorbeeld door annulering of wijzigingen van de oproepopdracht, of door geheel of grotendeels onvoorspelbare werktijden), zal de Opdrachtgever IFS Elevations vrijwaren van vorderingen van derden, inclusief (kandidaat-)Professionals. In dat geval kunnen de niet-gewerkte uren ook door IFS Elevations aan de Opdrachtgever worden doorbelast.

6. Overwerk en Bijzondere Tijden:Overwerk, ploegendiensten, werk op bijzondere tijden (inclusief feestdagen) en verschoven uren worden beloond volgens de geldende regeling bij de Opdrachtgever en aan de Opdrachtgever doorberekend.

Artikel 9: Aanwijzingen en Regie van de Opdrachtgever

  1. Leiding en Toezicht: De Professional voert de werkzaamheden in het kader van de opdracht uit onder de regie of strikte leiding en toezicht van de Opdrachtgever, tenzij schriftelijk anders is overeengekomen.
  2. Verantwoordelijkheid en Aansprakelijkheid: De Opdrachtgever is verantwoordelijk en aansprakelijk voor de Professional, vergelijkbaar met haar eigen personeel. De Opdrachtgever vrijwaart IFS Elevations tegen aanspraken van de Professional en/of derden.
  3. Opvolgen van Aanwijzingen: IFS Elevations volgt alleen tijdig en verantwoord de aanwijzingen van de Opdrachtgever op als dit schriftelijk uitdrukkelijk is overeengekomen.
  4. Derden en Tewerkstelling: De Opdrachtgever mag de Professional niet zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van IFS Elevations aan een derde ter beschikking stellen om onder leiding en toezicht van die derde of een door hen aangewezen derde werkzaamheden te verrichten. Hierbij wordt een ‘derde’ ook opgevat als een (rechts)persoon waarmee de Opdrachtgever in een groep (concern) is verbonden.
  5. Voorwaarden bij Toestemming: Als IFS Elevations toestemming verleent zoals bedoeld in het vierde lid, gelden de volgende voorwaarden:
    • De Opdrachtgever zorgt ervoor dat de derde de verplichtingen uit de opdracht, andere overeenkomsten en deze voorwaarden kent, aanvaardt en nakomt, voor zover de Opdrachtgever deze verplichtingen gezien hun aard niet zelf kan nakomen.
    • De Opdrachtgever blijft jegens IFS Elevations aansprakelijk voor de nakoming van alle verplichtingen uit de opdracht, andere overeenkomsten en deze algemene voorwaarden.
    • De Opdrachtgever vrijwaart IFS Elevations tegen schade die voortvloeit uit het handelen of nalaten van de derde met betrekking tot de Professional en/of het handelen of nalaten van de Professional.
    • De Opdrachtgever en de derde komen schriftelijk overeen dat de derde de Professional niet aan een andere derde ter beschikking stelt.
    • De Opdrachtgever voldoet aan wettelijke verplichtingen met betrekking tot het ter beschikking stellen van de Professional.
  6. Buitenlandse Tewerkstelling: De Opdrachtgever mag de Professional niet zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van IFS Elevations buiten Nederland tewerkstellen. IFS Elevations verleent alleen toestemming voor buitenlandse tewerkstelling als aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan, zoals:
    • Toestemming voor tewerkstelling in het buitenland.
    • Voldoen aan eisen voor de voorgenomen tewerkstelling.
    • Tijdige informatie aan IFS Elevations over de voorgenomen tewerkstelling in het buitenland.
    • Een deugdelijke reisverzekering voor de Professional.
    • Strikte leiding en toezicht van de Opdrachtgever.
    • Tewerkstelling niet langer dan 183 kalenderdagen, inclusief niet-gewerkte dagen waarop de Professional in het buitenland verblijft.
    • Schriftelijke instemming van de Professional.

IFS Elevations kan aanvullende voorwaarden stellen aan haar toestemming.

Artikel 10: Veiligheid en Aansprakelijkheid

1. Arbeidsomstandigheden: De Opdrachtgever moet de werkzaamheden laten uitvoeren in overeenstemming met de Arbeidsomstandighedenwet. Voor aanvang van de werkzaamheden moet de Opdrachtgever de Professional en IFS Elevations voorzien van een document met een beschrijving van de specifieke kenmerken van de arbeidsplaats. Daarnaast moet de Opdrachtgever de Professional actief informeren over de Risico Inventarisatie en Evaluatie (RIE) die binnen zijn onderneming wordt gehanteerd.

2. Maatregelen en Aansprakelijkheid: De Opdrachtgever moet redelijke maatregelen nemen en instructies geven om te voorkomen dat de Professional schade lijdt tijdens de uitvoering van zijn werkzaamheden. De aansprakelijkheid volgens artikel 7:658 lid 4 BW is ook van toepassing op thuiswerkplekken, indien de Professional zijn werk geheel of gedeeltelijk thuis uitvoert.

3. Vrijwaring: De Opdrachtgever vrijwaart IFS Elevations tegen aanspraken van derden of de Professional met betrekking tot de in lid 2 van dit artikel genoemde schade en vergoedt alle redelijke kosten die IFS Elevations in dit verband heeft gemaakt.

4. Beschadiging van Eigendommen: De Opdrachtgever vrijwaart IFS Elevations tegen aanspraken van Professionals in verband met schade die zij lijden doordat hun eigendommen zijn beschadigd of verloren zijn gegaan tijdens de uitvoering van werkzaamheden voor de Opdrachtgever.

Artikel 11: Opdrachtgeverstarief

  1. Betaling van Arbeidsuren: Het Opdrachtgeverstarief, zoals oorspronkelijk overeengekomen en eventueel aangepast, is verschuldigd over de afgesproken arbeidsuren en eventuele extra gewerkte uren. Dit geldt tenzij de Professional niet heeft gewerkt vanwege vakantie, arbeidsongeschiktheid, verlof (zoals calamiteitenverlof) of ongeoorloofde afwezigheid.
  2. Scholing en Werkinstructies: De Opdrachtgever moet de Professional in staat stellen om verplichte scholing te volgen. Als specifieke scholing of werkinstructies nodig zijn voor de opdracht, worden de uren die de Professional hieraan besteedt, als gewerkte uren in rekening gebracht bij de Opdrachtgever. Overige scholing wordt niet in rekening gebracht, tenzij anders overeengekomen.
  3. Berekening van Tarief: Het Opdrachtgeverstarief wordt vermenigvuldigd met de toeslagfactor en vermeerderd met eventuele ATV (arbeidstijdverkorting), kostenvergoedingen en verplichte scholingskosten die IFS Elevations aan de Professional verschuldigd is. BTW wordt in rekening gebracht over het Opdrachtgeverstarief, toeslagen en kostenvergoedingen.
  4. Tariefaanpassingen: IFS Elevations kan het Opdrachtgeverstarief, de toeslagfactor en kostenvergoedingen tijdens de opdracht aanpassen als de (verwachte) kosten van de Professional stijgen door:
    • Wijzigingen in de toepasselijke cao of arbeidsvoorwaardenregeling (bijvoorbeeld loonsverhogingen).
    • Veranderingen in wet- en regelgeving (sociale en fiscale wetten).
    • Kosten voor scholing, ziekteverzuim, inactiviteit en afvloeiing van Professionals.
  5. Jaarlijkse Aanpassing: IFS Elevations kan het tarief jaarlijks aanpassen op basis van het CBS-indexcijfer voor contractuele loonkosten per uur (zakelijke dienstverlening).
  6. Communicatie van Tariefaanpassingen: IFS Elevations maakt elke aanpassing van het Opdrachtgeverstarief zo snel mogelijk bekend aan de Opdrachtgever en bevestigt dit schriftelijk.
  7. Correcties achteraf: Als de beloning en/of het Opdrachtgeverstarief te laag zijn vastgesteld door een toerekenbare fout van de Opdrachtgever, kan IFS Elevations deze achteraf corrigeren. Eventueel te weinig betaalde bedragen en gemaakte kosten kunnen aan de Opdrachtgever in rekening worden gebracht.

Artikel 12a: Facturatie

  1. Factuur op Basis van Tijdverantwoording: IFS Elevations stelt haar factuur op basis van een door de Opdrachtgever goedgekeurde tijdverantwoording.
  2. Verzending van Factuur: Als de Opdrachtgever een derde inschakelt voor de factuuraflevering, waarbij de factuur naar die derde wordt verzonden, blijft de Opdrachtgever verantwoordelijk voor een correcte ontvangst van de factuur. IFS Elevations is verantwoordelijk voor een juiste verzending van de factuur. Als IFS Elevations de factuur niet aan de derde kan afleveren buiten haar toedoen om, zal ze dit melden aan de Opdrachtgever, die dan een alternatieve verzendmethode moet bieden. De initiële factuurdatum en overeengekomen betalingstermijn blijven van kracht.
  3. Tijdverantwoording via Internetportal: Als er geen andere methode voor tijdverantwoording is afgesproken, gebeurt dit via door IFS Elevations aangeboden urenoverzichten via een internetportal. De Opdrachtgever moet deze tijdverantwoording uiterlijk op maandag na afloop van de werkweek controleren op juistheid en volledigheid. Als nodig, moet de Opdrachtgever deze aanvullen of corrigeren. Als de Opdrachtgever een aangeboden urenoverzicht niet tijdig corrigeert, wordt dit beschouwd als geaccordeerd.
  4. Correcte Gegevens in Tijdverantwoording: Ongeacht de methode van tijdverantwoording moet de Opdrachtgever ervoor zorgen dat de tijdverantwoording correcte en volledige gegevens bevat, zoals de naam van de Professional, gewerkte uren, overuren, onregelmatige uren, ploegendiensturen, overige uren waarvoor het Opdrachtgeverstarief geldt, en eventuele toeslagen en werkelijke onkosten.
  5. Tijdige Levering van Tijdverantwoording: De Opdrachtgever moet IFS Elevations zo snel mogelijk en uiterlijk op maandag na de werkweek voorzien van een juiste, volledige en geaccordeerde tijdverantwoording. Als de concepttijdverantwoording na dit tijdstip wordt aangeboden buiten de schuld van de Opdrachtgever, moet deze de tijdverantwoording onmiddellijk controleren en zo nodig corrigeren of accorderen.
  6. Verschillen in Tijdverantwoording: Als de Professional en de Opdrachtgever van mening verschillen over de juistheid of volledigheid van de tijdverantwoording, kan IFS Elevations de uren, kosten en toeslagen vaststellen op basis van de opgave van de Professional, tenzij de Opdrachtgever kan aantonen dat zijn informatie correct is. Als de Opdrachtgever de tijdverantwoording op een andere manier aanlevert, moet hij de Professional de gelegenheid geven om deze te controleren.
  7. Bijzondere Voorwaarden: Als de Opdrachtgever specifieke of afwijkende voorwaarden stelt aan de facturatie (zoals bijlagen bij de factuur of een papieren factuur naast de digitale versie), kan IFS Elevations extra kosten in rekening brengen. IFS Elevations informeert de Opdrachtgever hierover tijdig.

Artikel 12b: Betaling

  1. Betalingstermijn: De Opdrachtgever moet elke factuur van IFS Elevations voldoen binnen 14 kalenderdagen na de factuurdatum. De factuur wordt als betaald beschouwd zodra het verschuldigde bedrag door IFS Elevations is ontvangen.
  2. Betalingen aan IFS Elevations: Alleen betalingen aan IFS Elevations zijn rechtsgeldig. Betalingen aan een Professional, ongeacht de reden, zijn niet bindend voor IFS Elevations en kunnen niet worden verrekend of gebruikt voor schulddelging.
  3. Rente bij Verzuim: Als een factuur niet binnen de genoemde termijn wordt betaald, is de Opdrachtgever vanaf de eerste dag na het verstrijken van de betalingstermijn automatisch in verzuim. Over het openstaande bedrag is een rente van 1% per kalendermaand verschuldigd, waarbij een gedeelte van een maand als een volle maand wordt gerekend. De doordruk of kopie van de door IFS Elevations verzonden factuur geldt als volledig bewijs van de verschuldigde rente en de begindatum van de renteberekening.
  4. Betwisting van Factuur: Als de Opdrachtgever de factuur geheel of gedeeltelijk betwist, moet hij dit binnen veertien kalenderdagen na de factuurdatum schriftelijk melden aan IFS Elevations, met nauwkeurige redenen. Na deze periode vervalt het recht van de Opdrachtgever om de factuur te betwisten. De bewijslast voor tijdige betwisting ligt bij de Opdrachtgever. Betwisting van de factuur ontslaat de Opdrachtgever niet van zijn betalingsverplichting.
  5. Verrekening en Opheffing van Betaling: De Opdrachtgever mag het factuurbedrag niet verrekenen met een vermeende tegenvordering, ongeacht of hij de factuur betwist. Ook mag hij de betaling van de factuur niet opschorten.
  6. Voorschot en Zekerheid: Als de financiële positie of het betalingsgedrag van de Opdrachtgever daartoe aanleiding geeft, kan IFS Elevations schriftelijk verzoeken om een voorschot of afdoende zekerheid (bijvoorbeeld via een bankgarantie of pandrecht) voor de verplichtingen jegens IFS Elevations. Dit kan zowel voor bestaande als toekomstige verplichtingen gelden. De omvang van de gevraagde zekerheid of het voorschot moet in verhouding staan tot de verplichtingen van de Opdrachtgever.
  7. Kosten bij Niet-Nakoming: Alle gerechtelijke en buitengerechtelijke (incasso)kosten die IFS Elevations maakt als gevolg van de niet-nakoming van de Opdrachtgever, komen volledig voor rekening van de Opdrachtgever. De vergoeding voor buitengerechtelijke kosten wordt vastgesteld op 15% van de verschuldigde hoofdsom inclusief BTW en rente (met een minimum van EUR 250,- per vordering), tenzij IFS Elevations aantoonbaar meer kosten heeft gemaakt. Deze gefixeerde vergoeding wordt automatisch in rekening gebracht zodra de Opdrachtgever in verzuim is, zonder verdere bewijsvoering.
  8. Aanvullende Voorwaarden: Als de Opdrachtgever specifieke of afwijkende voorwaarden stelt aan de facturatie (zoals bijlagen bij de factuur of een papieren factuur naast de digitale versie), kan IFS Elevations extra kosten in rekening brengen. IFS Elevations informeert de Opdrachtgever hierover tijdig.

Artikel 13: Intellectuele en Industriële Eigendom

  1. Intellectuele Eigendomsrechten: Alle intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de ICT-middelen, teksten, databestanden, formats, logo’s, merken, ander beeld- en geluidsmateriaal en elk ander materiaal waar de Opdrachtgever toegang toe krijgt in het kader van de aanbieding, opdracht of overige overeenkomst, behalve materiaal van de Opdrachtgever, berusten uitsluitend bij IFS Elevations of haar licentiegevers. Dit geldt ook voor eventuele specifieke aanpassingen, aanvullingen of werken die op verzoek en/of kosten van de Opdrachtgever zijn gemaakt. De Opdrachtgever krijgt alleen een tijdelijk, persoonlijk, niet-exclusief en niet-overdraagbaar gebruiksrecht met betrekking tot de ICT-middelen en het genoemde materiaal, zolang dit nodig is om gebruik te maken van de tussen IFS Elevations en de Opdrachtgever overeengekomen Diensten. Materiaal dat specifiek voor de Opdrachtgever door IFS Elevations is vervaardigd, zoals een klantspecifiek rapport, mag ook na afloop van de dienstverlening nog voor eigen interne bedrijfsdoeleinden door de Opdrachtgever worden gebruikt.
  2. Input, Feedback en Aanpassingen: IFS Elevations is vrij om alle input, feedback, suggesties, etc. van de Opdrachtgever met betrekking tot de ICT-middelen en het in lid 2 genoemde materiaal te gebruiken zonder nadere toestemming of vergoeding. Als IFS Elevations op verzoek of suggestie van de Opdrachtgever aanvullingen of aanpassingen aanbrengt in de ICT-middelen of het materiaal, heeft IFS Elevations het recht om deze wijzigingen ook beschikbaar te stellen aan andere gebruikers van de ICT-middelen of het materiaal. IFS Elevations is niet verplicht om in te gaan op verzoeken tot aanpassing of aanvulling van haar ICT-middelen of materiaal.
  3. Vrijwaring: De Opdrachtgever vrijwaart IFS Elevations tegen alle aanspraken van derden met betrekking tot vermeende inbreuken op (intellectuele eigendoms)rechten van die derden op materiaal dat de Opdrachtgever in het kader van de aanbieding, opdracht of overige overeenkomst aan IFS Elevations of de Professional ter beschikking heeft gesteld.
  4. Intellectuele Eigendomsrechten van Resultaten: Als de wet dit toestaat, komen de intellectuele eigendomsrechten op de resultaten van de werkzaamheden van de Professional toe aan de Opdrachtgever. Op verzoek van de Opdrachtgever zal IFS Elevations de Professional een schriftelijke verklaring laten ondertekenen om de overdracht van deze rechten aan de Opdrachtgever te bevorderen.
  5. Directe Overeenkomst met Professional: De Opdrachtgever mag rechtstreeks een overeenkomst met de Professional aangaan of hem een verklaring ter ondertekening voorleggen met betrekking tot de in lid 1 genoemde intellectuele eigendomsrechten. De Opdrachtgever informeert IFS Elevations over zijn intentie en verstrekt een afschrift van de opgemaakte overeenkomst/verklaring.

Artikel 14: Geheimhouding

  1. Vertrouwelijkheid: IFS Elevations en de Opdrachtgever verbinden zich tot strikte geheimhouding tegenover derden met betrekking tot alle informatie die hen in het kader van de opdracht ter kennis komt over de wederpartij. Ze zijn zich bewust of hadden redelijkerwijs kunnen vermoeden dat openbaarmaking schadelijk kan zijn voor de wederpartij.
  2. Geheimhoudingsplicht Professionals: IFS Elevations legt haar Professionals een algemene geheimhoudingsplicht op. De Opdrachtgever kan de Professional ook rechtstreeks verplichten tot geheimhouding. De Opdrachtgever informeert IFS Elevations over zijn intentie en verstrekt een afschrift van de opgemaakte verklaring/overeenkomst.
  3. Aansprakelijkheid bij Schending: IFS Elevations is echter nooit aansprakelijk voor schade als gevolg van schending van de geheimhoudingsverplichting door een Professional. De Opdrachtgever zal IFS Elevations vrijwaren tegen aanspraken van derden met betrekking tot het niet of gebrekkig naleven van enige geheimhoudingsverplichting door de Professional.

Artikel 15: Rechtstreekse Arbeidsverhouding

  1. Bevoegdheid tot Arbeidsverhouding: De Opdrachtgever heeft, met inachtneming van dit artikel, het recht om een arbeidsverhouding aan te gaan met de (voorgestelde) Professional.
  2. Voorafgaande Kennisgeving: Als de Opdrachtgever voornemens is een arbeidsverhouding met de (voorgestelde) Professional aan te gaan, moet hij IFS Elevations hier tijdig schriftelijk van op de hoogte stellen voordat hij dit voornemen uitvoert.
  3. Vergoeding bij Arbeidsverhouding: Als de Opdrachtgever een arbeidsverhouding aangaat met de (voorgestelde) Professional, is hij aan IFS Elevations een redelijke vergoeding verschuldigd voor de wervings- en selectiekosten van de (voorgestelde) Professional en alle verdere investeringen die IFS Elevations heeft gedaan, waaronder professionele coaching, begeleiding en opleiding van de (voorgestelde) Professional.
  4. Vergoeding bij Vroegtijdige Arbeidsverhouding: Als de Opdrachtgever een arbeidsverhouding aangaat voordat de (voorgestelde) Professional 2080 uren via IFS Elevations bij de Opdrachtgever heeft gewerkt, bedraagt de vergoeding € 25.000,- exclusief BTW.
  5. Verminderde Vergoeding na 2080 Gewerkte Uren: Als de Professional al meer dan 2080 uren bij de Opdrachtgever heeft gewerkt, wordt de vergoeding volgens lid 4 na elke 520 extra gewerkte uren (boven 2080) verminderd met € 5.000,- exclusief BTW. De minimale vergoeding blijft altijd € 10.000,-.
  6. Arbeidsverhouding binnen Zes Maanden: Als de Opdrachtgever binnen zes maanden na het einde van de inzet een arbeidsverhouding aangaat met de Professional, is dezelfde vergoeding verschuldigd. Dit geldt ongeacht of de Opdrachtgever de (voorgestelde) Professional zelf heeft benaderd of de Professional zelf heeft gesolliciteerd.
  7. Definitie van Arbeidsverhouding: Voor dit artikel wordt onder een arbeidsverhouding met een Professional verstaan:
    • Het aangaan van een arbeidsovereenkomst, een overeenkomst tot aanneming van werk en/of een overeenkomst van opdracht tussen de Opdrachtgever en de Professional voor hetzelfde of ander werk.
    • Het aanstellen van de Professional als ambtenaar voor hetzelfde of ander werk.
    • Het ter beschikking stellen van de Professional aan de Opdrachtgever door een derde (bijvoorbeeld een detacheringsbureau) voor hetzelfde of ander werk.
    • Het aangaan van een arbeidsverhouding door de Professional met een derde voor hetzelfde of ander werk, waarbij de Opdrachtgever en die derde – direct of indirect – tot dezelfde groep behoren.

Artikel 16: Aansprakelijkheid en Vrijwaring

  1. Beperkte Aansprakelijkheid: Elke aansprakelijkheid van IFS Elevations is beperkt tot het bedrag waarvoor IFS Elevations is verzekerd en zal nooit meer bedragen dan het totale bedrag van de opdracht. IFS Elevations is niet aansprakelijk voor gevolgschade of indirecte schade, zoals gederfde winst, gemiste besparingen, bedrijfsstagnatie, boetes, verlies of beschadiging van gegevens, of imagoschade.
  2. Professional en Selectie: IFS Elevations is niet aansprakelijk jegens de Opdrachtgever voor schade aan de Opdrachtgever, derden of de Professional zelf die voortvloeit uit het handelen of nalaten van de Professional, tenzij dit aantoonbaar het directe gevolg is van een toerekenbare tekortkoming van IFS Elevations bij de selectie.
  3. Vrijwaring: De Opdrachtgever vrijwaart IFS Elevations tegen elke aansprakelijkheid die direct of indirect voortvloeit uit schade en/of verliezen die de Professional aan de Opdrachtgever en/of derden toebrengt.
  4. Verbintenissen van de Professional: IFS Elevations is niet aansprakelijk voor verbintenissen die de Professional met de Opdrachtgever of derden is aangegaan, ongeacht of hiervoor toestemming is verleend door de Opdrachtgever of die derde.
  5. Vrijwaring voor Verbintenissen: De Opdrachtgever vrijwaart IFS Elevations tegen elke aansprakelijkheid die direct of indirect voortvloeit uit verbintenissen die de Professional is aangegaan met de Opdrachtgever en/of derden, ongeacht of hiervoor toestemming is verleend.

Artikel 17: Verzekering

  1. Verzekering: De Opdrachtgever en IFS Elevations zullen zich, voor zover mogelijk, afdoende verzekeren tegen aansprakelijkheid op basis van deze voorwaarden. Op verzoek van IFS Elevations zal de Opdrachtgever een bewijs van verzekering verstrekken.

Artikel 18: Privacy

  1. Vertrouwelijkheid van Persoonsgegevens: In het kader van de opdracht of overeenkomst vindt regelmatige uitwisseling van persoonsgegevens, met name van Professionals, plaats. De Opdrachtgever en IFS Elevations zijn verplicht deze gegevens vertrouwelijk te behandelen volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en aanverwante wet- en regelgeving. De Opdrachtgever verstrekt geen gegevens aan IFS Elevations die IFS Elevations op grond van toepasselijke wet- en regelgeving niet mag verstrekken of verzamelen. Zowel IFS Elevations als de Opdrachtgever kwalificeren als verwerkingsverantwoordelijke, tenzij anders overeengekomen in een verwerkersovereenkomst.
  2. Verantwoordelijkheid voor Persoonsgegevens: De Opdrachtgever is verantwoordelijk voor het verstrekken van persoonsgegevens aan IFS Elevations, mits hij hiertoe gerechtigd is en een rechtsgeldige grondslag heeft, zoals toestemming van de betreffende personen.
  3. Privacy Statement: Het privacy statement van IFS Elevations is van toepassing op de verwerking van persoonsgegevens van contactpersonen van de Opdrachtgever.
  4. Vrijwaring: De Opdrachtgever vrijwaart IFS Elevations tegen elke aanspraak van Professionals, medewerkers van de Opdrachtgever of andere derden in verband met een schending door de Opdrachtgever van dit artikel en vergoedt de daarmee samenhangende kosten.

Artikel 19: Voorgeschreven ICT-middelen of -diensten van (leverancier van) de Opdrachtgever

  1. Verplichtingen bij Voorgeschreven ICT-middelen: Als de Opdrachtgever ICT-middelen ter beschikking stelt aan IFS Elevations of een bepaalde leverancier voorschrijft, geldt het volgende:
    • De Opdrachtgever verklaart en garandeert dat hij de verplichtingen onder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) naleeft, met name de artikelen 24, 25, 30, 32, 33 en 34 AVG.
    • Als de Opdrachtgever gebruikmaakt van een derde leverancier, kwalificeert deze als de verwerker van de Opdrachtgever. De Opdrachtgever verklaart en garandeert dat hij bindende afspraken heeft gemaakt met deze leverancier, met inachtneming van artikel 28 en 29 AVG.
    • De Opdrachtgever verstrekt geen gegevens aan IFS Elevations die IFS Elevations op grond van wet- en regelgeving niet mag verstrekken of verzamelen. De Opdrachtgever is verantwoordelijk voor de verdere verwerking van de door IFS Elevations verstrekte gegevens.
    • De Opdrachtgever vrijwaart IFS Elevations tegen aanspraken van kandidaten, medewerkers of andere derden in verband met schending van dit artikel en vergoedt de daarmee samenhangende kosten.

Artikel 20: Verificatie- en Bewaarplicht Opdrachtgever

  1. Identiteitscontrole: De Opdrachtgever verklaart bekend te zijn met de Wet arbeid vreemdelingen (Wav). De Opdrachtgever moet zelf:
    • De identiteit van de Professional vaststellen door zorgvuldige controle van een origineel identiteitsdocument, zoals bedoeld in artikel 1 sub 1, 2 en 3 van de Wet op de identificatieplicht.
    • Vaststellen of de voorgestelde of werkzame Professionals gerechtigd zijn om in Nederland arbeid te verrichten.
  2. Inzet van Vreemdelingen: Als er vreemdelingen worden ingezet, zoals bedoeld in artikel 15 van de Wet Arbeid Vreemdelingen, zal IFS Elevations voorafgaand aan de inzet een afschrift van het identiteitsdocument aan de Opdrachtgever verstrekken. De Opdrachtgever moet zich ervan vergewissen dat hij dit afschrift van het identiteitsdocument heeft ontvangen en in zijn administratie heeft opgenomen.

Artikel 21: Voorkoming van Discriminatie

  1. Relevante Eisen en Geen Onderscheid: Bij het aangaan en uitvoeren van de opdracht of overige overeenkomst zullen de Opdrachtgever en IFS Elevations uitsluitend relevante eisen stellen en meewegen. Ze zullen geen verboden onderscheid maken op grond van godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, geslacht, ras, nationaliteit, seksuele geaardheid, burgerlijke staat, handicap, chronische ziekte, leeftijd of welke grond dan ook.

Artikel 22: Medezeggenschap

  1. Verplichtingen volgens de Wet op de Ondernemingsraden (WOR): De Opdrachtgever verklaart bekend te zijn met zijn verplichtingen op grond van de Wet op de Ondernemingsraden (WOR).
  2. Informeren van het Medezeggenschapsorgaan: De Opdrachtgever zal het medezeggenschapsorgaan van zijn onderneming tijdig informeren over de (verwachte) inzet van Professionals. Als de Opdrachtgever zich baseert op gegevens verstrekt door IFS Elevations, zal dit alleen gebeuren binnen de grenzen van de WOR.
  3. Voldoen aan WOR-verplichtingen: De Opdrachtgever staat ervoor in dat bij het tot stand komen van een opdracht of overeenkomst is voldaan aan de WOR-verplichtingen, zoals het vragen van advies aan het medezeggenschapsorgaan van zijn onderneming.
  4. Medezeggenschapsrechten voor Professionals: Professionals krijgen na een bepaalde termijn bij de Opdrachtgever medezeggenschapsrechten. De Opdrachtgever moet Professionals die lid zijn van een medezeggenschapsorgaan van IFS Elevations of van de Opdrachtgever in staat stellen deze rechten uit te oefenen volgens de geldende wet- en regelgeving. Als de Professional medezeggenschap uitoefent binnen de onderneming van de Opdrachtgever, is het Opdrachtgeverstarief ook verschuldigd voor de uren waarin de Professional tijdens werktijd activiteiten verricht in verband met medezeggenschap.

Artikel 23: Mijn IFS Elevations

In deze context verwijst ‘Mijn IFS Elevations’ naar ons IFS Elevations-systeem of een ander gecontracteerd back- of frontofficesysteem.

  1. Inspanningen van IFS Elevations
    1.1 IFS Elevations zal zich redelijkerwijs inspannen om de beschikbaarheid en kwaliteit van Mijn IFS Elevations te waarborgen. Echter, IFS Elevations garandeert niet de continue, storingsvrije beschikbaarheid van Mijn IFS Elevations, de volledig correcte verwerking van gegevens, of de juistheid van de vermelde gegevens. IFS Elevations behoudt zich het recht voor om de beschikbaarheid van Mijn IFS Elevations tijdelijk op te schorten voor wijzigingen of preventief/correctief onderhoud.
    1.2 IFS Elevations is niet verantwoordelijk voor niet-beschikbaarheid of verminderde werking van Mijn IFS Elevations als gevolg van overmacht (waaronder storingen op het internet of hacking) of door toedoen of nalaten van de Opdrachtgever of derden die door de Opdrachtgever zijn ingeschakeld.
    1.3 Mijn IFS Elevations wordt periodiek aangepast door IFS Elevations, bijvoorbeeld vanwege technologische ontwikkelingen of veranderingen in bedrijfsprocessen. Bestaande functionaliteit kan worden aangepast, aangevuld of verwijderd. Als aanpassingen in Mijn IFS Elevations van invloed zijn op de Opdrachtgever (bijvoorbeeld omdat informatie anders moet worden aangeleverd), zal IFS Elevations dit waar mogelijk van tevoren melden via Mijn IFS Elevations en/of e-mail. De Opdrachtgever dient daarom regelmatig gebruiksinstructies en andere informatie die IFS Elevations via Mijn IFS Elevations en/of e-mail beschikbaar stelt, door te nemen en op te volgen bij het gebruik van Mijn IFS Elevations.1.4 IFS Elevations is niet verantwoordelijk voor het controleren van de volledigheid of juistheid van informatie of gegevens die door de Opdrachtgever via Mijn IFS Elevations zijn ingevoerd. Eventuele adviezen van IFS Elevations hierover zijn vrijblijvend en zonder enige aansprakelijkheid.
  2. Inloggegevens
    2.1 De Opdrachtgever is volledig verantwoordelijk voor het gebruik en eventueel misbruik van de inloggegevens voor Mijn IFS Elevations.
    2.2 Rechtshandelingen die met behulp van de inloggegevens worden verricht (zoals het verstrekken van opdrachten aan IFS Elevations of het goedkeuren van door Professionals ingevoerde gewerkte uren) zijn bindend voor de Opdrachtgever. IFS Elevations mag ervan uitgaan dat gebruikers van de inloggegevens bevoegd zijn om de Opdrachtgever te vertegenwoordigen.
    2.3 De inloggegevens moeten strikt vertrouwelijk worden behandeld en alleen worden gebruikt en gedeeld met personen die dit strikt noodzakelijk achten voor het gebruik van de overeengekomen Diensten tussen IFS Elevations en de Opdrachtgever.
    2.4 Als de vertrouwelijkheid van de inloggegevens wordt geschonden of er sprake is van misbruik, moet de Opdrachtgever dit onmiddellijk melden bij IFS Elevations. IFS Elevations zal de betreffende inloggegevens zo snel mogelijk deactiveren.
  3. Gebruik
    3.1Gebruikersvoorwaarden en Toepasselijke Wetgeving: Het gebruik van Mijn IFS Elevations is onderworpen aan de Gebruikersvoorwaarden. De Opdrachtgever zal bij het gebruik van Mijn IFS Elevations handelen in overeenstemming met toepasselijke wet- en regelgeving, de gepubliceerde gebruiksinstructies in Mijn IFS Elevations en deze voorwaarden.
    3.2Instructies en Handleidingen: De Opdrachtgever zorgt ervoor dat de personen die Mijn IFS Elevations gebruiken, de instructies en handleidingen die IFS Elevations beschikbaar stelt, van tevoren doornemen en opvolgen.
    3.3Geen Opslagplaats voor Unieke Gegevens: Mijn IFS Elevations mag niet worden gebruikt als opslagplaats voor unieke gegevens of als back-up. IFS Elevations is niet aansprakelijk voor verlies van unieke gegevens als gevolg van storingen in het internetapplicatie. De Opdrachtgever moet zelf zorgen voor een adequate back-up van zijn eigen gegevens.
    3.4Gebruik door Natuurlijke Personen: Tenzij anders aangegeven, is Mijn IFS Elevations ontworpen voor gebruik door natuurlijke personen. Geautomatiseerde systemen mogen Mijn IFS Elevations niet benaderen of gebruiken zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van IFS Elevations.
    3.5Beslissende Gegevens: Bij opdrachten en urenverantwoordingen via Mijn IFS Elevations zijn de geregistreerde gegevens beslissend voor de administratie en de verschuldigde vergoedingen. IFS Elevations zal bij betwisting van in rekening gebrachte bedragen een redelijk en transparant onderzoek uitvoeren en de resultaten aan de Opdrachtgever meedelen. De Opdrachtgever heeft geen recht om betalingen op te schorten op basis van een dergelijke betwisting.
    3.6Melden van Storingen: De Opdrachtgever moet storingen in Mijn IFS Elevations direct aan IFS Elevations melden en meewerken aan eventueel storingsonderzoek.
    3.7Voorkomen van Hinder: De Opdrachtgever zal Mijn IFS Elevations niet op een manier gebruiken die hinder veroorzaakt voor IFS Elevations, andere gebruikers of derden. Als de Opdrachtgever niet ingrijpt bij hinder, heeft IFS Elevations het recht om het gebruik van Mijn IFS Elevations tijdelijk op te schorten.
    3.8Beperkt Gebruiksrecht: De Opdrachtgever mag Mijn IFS Elevations alleen intern voor zijn eigen bedrijfsdoeleinden gebruiken en mag het niet herverkopen, aan derden aanbieden of ten behoeve van derden gebruiken.
    3.9Persoonsgegevens: De Opdrachtgever is verantwoordelijk voor het gebruik van persoonsgegevens in Mijn IFS Elevations. De Opdrachtgever vrijwaart IFS Elevations tegen aanspraken van Professionals en derden in verband met schending van dit artikel.
  1. Beveiliging
    4.1 IFS Elevations neemt beveiligingsmaatregelen voor Mijn IFS Elevations en de systemen die zij gebruikt om ongeautoriseerde toegang en gebruik van gegevens van de Opdrachtgever te voorkomen. Deze maatregelen omvatten onder andere: – Opslag van gegevens op computerhardware in beveiligde ruimtes met toegangscontrolesystemen en branddetectieapparatuur. – Gebruik van antivirusprogramma’s om gegevens te beschermen tegen hackers en virussen. – Implementatie van gelaagde firewalltechnieken om alleen geautoriseerde gebruikers toegang te geven tot relevante gegevens.
    4.2 De Opdrachtgever moet passende technische en organisatorische maatregelen treffen om een adequaat beveiligingsniveau te waarborgen voor het gebruik van de systemen en de uitgewisselde informatie.
    4.3 Hoewel IFS Elevations redelijke maatregelen neemt, kan het onmogelijk zijn om elk ongeautoriseerd gebruik of verlies van gegevens volledig uit te sluiten. IFS Elevations aanvaardt geen aansprakelijkheid voor gegevens die ondanks genomen maatregelen worden aangetast, verloren gaan of door ongeautoriseerde personen worden gebruikt, tenzij er sprake is van grove schuld of opzet van IFS Elevations. Met inachtneming van artikel 18 behandelt IFS Elevations persoonsgegevens die via Mijn IFS Elevations worden ingevoerd vertrouwelijk en neemt passende maatregelen om misbruik en ongeautoriseerde toegang te voorkomen.
  2. Intellectueel Eigendom
    5.1 Alle intellectuele eigendomsrechten op Mijn IFS Elevations, het materiaal en de systemen berusten uitsluitend bij IFS Elevations of haar licentiegevers. De Opdrachtgever krijgt een tijdelijk, persoonlijk, niet-exclusief en niet-overdraagbaar gebruiksrecht voor het overeengekomen gebruik van de Diensten van IFS Elevations.
    5.2 Behalve zoals anders bepaald in deze voorwaarden en de toepasselijke wetgeving, is het niet toegestaan om Mijn IFS Elevations of het materiaal op enigerlei wijze te kopiëren, reproduceren, publiceren, op te slaan, te bewaren, te wijzigen, te verspreiden of anderszins openbaar te maken zonder schriftelijke toestemming van IFS Elevations.
    5.3 Onder rechtmatig gebruik valt het maken van een kopie van (delen van) de informatie op Mijn IFS Elevations voor doeleinden zoals uitvoering van opdrachten, naleving van wettelijke verplichtingen of beperking van aansprakelijkheid.
    5.4 De Opdrachtgever is verantwoordelijk voor naleving van bewaarverplichtingen op grond van wetgeving of de opdracht. Indien deze verplichtingen betrekking hebben op informatie in Mijn IFS Elevations, mag de Opdrachtgever deze informatie kopiëren conform het voorgaande lid.

Artikel 24: Economische Sancties

  1. De Opdrachtgever verklaart dat zijn onderneming, eventuele dochterondernemingen, directieleden en medewerkers niet voorkomen op sanctielijsten en nooit onderwerp zijn geweest van vorderingen, procedures of onderzoeken met betrekking tot economische sancties. De Opdrachtgever staat ervoor in dat hij en zijn eventuele dochterondernemingen niet in strijd handelen met economische sancties en niet betrokken zijn bij activiteiten die IFS Elevations of haar medewerkers in strijd met economische sancties zouden brengen. De Opdrachtgever garandeert dat de betalingen aan IFS Elevations niet afkomstig zijn van activiteiten die in strijd zijn met economische sancties.

Artikel 25: Toepasselijk Recht en Forumkeuze

  1. Deze voorwaarden en alle offertes en opdrachten waarop zij betrekking hebben, vallen onder Nederlands recht.
  2. Alle geschillen die voortvloeien uit of verband houden met de opdracht kunnen uitsluitend worden voorgelegd aan de bevoegde rechter te Amsterdam.

Artikel 26: Slotbepaling

  1. Indien één of meer bepalingen van deze Algemene Voorwaarden nietig zijn of worden vernietigd, blijven de opdracht en de Algemene Voorwaarden voor het overige van kracht. De niet-rechtsgeldige bepalingen worden vervangen door bepalingen die zoveel mogelijk aansluiten bij de strekking van de te vervangen bepalingen.
  2. IFS Elevations heeft het recht om haar rechten en verplichtingen uit hoofde van de opdracht, de overige overeenkomst en deze Algemene Voorwaarden over te dragen aan een derde.
  3. In geval van bijzondere – voorziene of onvoorziene – omstandigheden, zoals wijzigingen in wet- en regelgeving of de CAO, kan IFS Elevations de opdracht of overige overeenkomst per direct beëindigen als het voortzetten van de opdracht onder dezelfde voorwaarden redelijkerwijs niet van IFS Elevations kan worden verwacht.

Ontvang vacatures direct in je mailbox

Algemene voorwaarden - IFS Elevations Detacheringsbureau (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Fredrick Kertzmann

Last Updated:

Views: 5381

Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Fredrick Kertzmann

Birthday: 2000-04-29

Address: Apt. 203 613 Huels Gateway, Ralphtown, LA 40204

Phone: +2135150832870

Job: Regional Design Producer

Hobby: Nordic skating, Lacemaking, Mountain biking, Rowing, Gardening, Water sports, role-playing games

Introduction: My name is Fredrick Kertzmann, I am a gleaming, encouraging, inexpensive, thankful, tender, quaint, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.